Hotel Westfalenhaus in Asunción viert zijn 30-jarig bestaan
Reden genoeg om eve n terug te gaan in de geschiedenis...

U komt als gast en u gaat als vriend! Deze lijfspreuk hebben Friedhelm Angersbach en zijn familie zich gesteld teneinde hun vele gasten uit alle landen meer als tevreden te stellen. Tot hun gasten behoren zowel toeristen, ambassadepersoneel en zakenlieden als wel medewerkers van verschillende inernationale bedrijven die voor de zekerheid kiezen voor hotel Westfalenhaus.

      

Foto´s van de laatste 10 jaar
Hier kunt u een indruk krijgen van hoe alles begon

      

In 1987 opende Friedhelm Angersbach, die 25 jaar geleden samen met zijn vrouw naar Paraguay kwam, het hotel Westfalenhaus. Dit hotel werd als snel bekend door zijn Duitse gastvrijheid en werd vereerd met vele internationale onderscheidingen. Toch zijn voor ons de woorden die onze gasten in het gastenboek schrijven en die u kunt nalezen,veel belangrijker dan die onderscheidingen.

In deze twintig jaar ontstond in vier bouwetappes het huidige hotel Westfalenhaus. Het begin was moeilijk: we begonnen met minder dan acht kamers. Wij kookten zelf, maakten schoon en stonden altijd voor onze gasten ter beschikking. Tegenwoordig heeft het hotel vijftig kamers. Het ligt in het rustige en centraal gelegen stadsdeel Santísima Trinidad van Asunción.

      

Vijf jaar geleden is met de laatste bouwetappe begonnen waardoor ons restaurant Piroschka ontstond.

Slechts enkele autominuten van het vliegveld en het centrum verwijderd. Elegantie en comfort zijn typerend voor de stijl van het huis. De kamers zijn met veel liefde voor detail en comfort smaakvol ingericht. In iedere kamer zijn uiteraard moderne baden, bedden met orthopedische matrassen, airconditioning, kluis, plafondventilator, kabeltelevisie, minibar, telefoon en internetaansluiting aanwezig.

Voor wie het wat minder wil staan vriendelijk ingerichte appartementen in verschillende afmetingen ter beschikking, van éénkamerappartement tot appartementen met twee slaapkamers, kompleet ingericht met keuken, bestek, magnetron, koffiezetapparaat.

      

Een belangrijk moment was voor ons toen de tussenmuur weg
werd gehaald waarmee de toegang tot het nieuwe gedeelte werd gerealiseerd.

   

De inwijding van het restaurant Piroschka met de bouwploeg
“Een droom was waar geworden....”

Wanneer u meer zin heeft in sportieve activiteiten, dan kunt u in het frisse water van ons zwembad springen, in de sauna gaan of de apparaten van onze fitnessruimte gebruiken. Tafelvoetbal, tafeltennis en billard staan minder sportieve mensen natuurlijk ter beschikking. Om het contact met de geliefden thuis niet te verliezen is er een computer, printer, fax en Internet die het u mogelijk maakt met de hele wereld te communiceren. Wie met zijn eigen laptop reist is er draadloos internet op de kamer. Ook voor werklunches, zakenafspraken, lezingen en feestelijke gelegenheden zijn wij prima uitgerust. Diverse conferentieruimten van verschillende grootte, uitgerust met de modernste apparatuur, wachten op u.

      

Het huidige hotel Westfalenhaus – Er is een lange weg gegaan
en wij zijn trots op hetgeen we hebben bereikt.

Voorts wacht het rustikaal ingerichte gastronomische restaurant Piroschka op u met zijn gevarieerde menukaart. Hier wordt u verwent met een uitgebreide keus aan internationale gerechten, waaronder Russische. Dit is uniek in Paraguay. Voor ieders smaak is er wel iets bij. Bijzondere wensen zoals speciale dieten of een maaltijd geschikt voor diabetici zijn geen probleem voor onze ervaren chef-kok. Maar ook typische Paraguyaanse gerechten of een gegrilde steak van minstens 300 gram. Om onze grote sappige steaks zijn wij beroemd, zegt Friedhelm Angersbach trots. Niet alleen de hotelgasten komen om te smullen, maar ook hele families van buiten komen in de zaal of in de tuin regelmatig naar restaurant Piroschka en genieten van de sfeer.

Ook voor de eigen of gehuurde auto is gezorgd. U kunt parkeren in een eigen, afsluitbare garage of op de grote schaduwrijke, bewaakte parkeerplaats. Er is een wasservice, een kantoorservice, raad bij autohuur, boekingen voor interessante korte of langere excursies. De mogelijkheid voor een reflexmassagetherapie, chiropraktijk en acupunctuur ronden onze service af. In enkele minuten zijn de tennis- en golfterreinen en te paardrijclub te bereiken, alsmede het moderne winkelcentrum en de internationale restaurants.

Wij wachten al snel, familie Angersbach